Polaganje kamena temeljca fabrike Milbauer u Staroj Pazovi, posao za 150 radnika

Kamen temeljac za fabriku kompanije „Milbauer“ biće položen u severnom delu Istočne radne zone u Staroj Pazovi.

Svečanosti prisustvuju i nemačka ambasadorka Anke Konrad, predsednik „Milbauer Holdinga“ Jozef Milbauer, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović, ministar policije Bratislav Gašić i predsednik opštine Đorđe Radinović.

Pre polaganja kamena temeljca, Vučić je sa predstavnicma kompanije održao sastanak.

Kako je ranije najavljeno, vrednost investicije u novu fabriku „Muehlbauer Automation“ iznosi 29,5 miliona evra.

Fabrika bi do kraja 2025. godine trebalo da zaposli 150 novih radnika.

Planirana je proizvodnja mašina za proizvodnju baterija i gorivih ćelija, ali i kompletnih proizvodnih linija.

Tehnološki proces se zasniva na sklapanju i montaži pojedinih delova (modula) u jednu kompletnu proizvodnu liniju, manuelnim radom zaposlenih uz korišćenje samo ručnog alata.

Nova fabrika biće izgrađena na površini od 12.000 metara kvadratnih u tri etaže. Predviđenom dinamikom radova u planu je da objekat bude gotov početkom 2025. godine.

Milbauer grupa osnovana je 1981. godine u nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj i od tada je izrasla u vodećeg globalnog proizvođača u sektoru bezbednosti sa 35 proizvodnih i servisnih lokacija širom sveta.

Zapošljava više od 5.000 radnika širom sveta u trenutno sedam tehnoloških parkova.

Kako se navodi na sajtu ove kompanije, specijalizovana je za inovativna „end-to-end“ rešenja koja se fokusiraju na proizvodnju, personalizaciju i izdavanje bezbednih ličnih karata i e-pasoša prema ICAO standardima i etablirala se kao kompetentan partner posvećen implementaciji bezbednosnih sistema: sistemi kontrole pristupa i granica, tehnologije za inspekciju vida i aplikacije za poluprovodnike.

Milbauer u Srbiji je jedan od najmodernijih tehnoloških centara u Srbiji, u Staroj Pazovi. Kompanija zapošljava trenutno 250 stručnjaka iz različitih oblasti i kontinuirano ulaže u najnovije tehnologije i inovativne procese kako bi unapredila svoje kompetencije i obezbedila optimizovana rešenja za svakog kupca, navodi se na sajtu ove kompanije. Ova nemačka kompanija poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj, a njihov tehnološki park u Staroj Pazovi je prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.

U planu su dodatna ulaganja u treći tehnološki park kojim bi ukupan broj zaposlenih bio više od 800 u narednih nekoliko godina. Milbauer u Srbiji posluje više od 15 godina, kao investitor i poslodavac od 2012. godine. Zaslugom ove kompanije, to jest izradom biometrijskih pasoša, građani Srbije putuju u zemlje EU bez vize.

(RTS)


Ostavite komentar