Otvorena treća fabrika kineskog „Hajsensa“ u Valjevu

Otvaranjem nove treće fabrike u Valjevu, „Gorenje“ postaje centar proizvodnje programa rashladne tehnike – frižidera i zamrzivača za multinacionalnu korporaciju „Hajsens“, koja je među vodećim u ovoj oblasti u svetu.

Sa najsevremenijom tehnologijom, korporacija „Hajsens“ planira godišnju proizvodnju od 750 hiljada rashladnih uređaja, najnovije generacije frižidera.

Ukupna proizvodnja i broj zaposlenih u sve tri fabrike u Valjevu do 2025. godine dostići će 1,7 miliona aparata i blizu 3000 radnika.

Gorenje postaje centar proizvodnje programa rashladne tehnike poznate multinacionalne korporacije „Hajsens.“ Za 17 godina uspešnog poslovanja u Valjevu je proizvedeno više od 10 miliona rashladnih uređaja. Hajsens-Gorenje izvozi više od 90 odsto proizvodnje i među najvećim je izvoznicima u Srbiji.

Sa novim kapacitetima u Valjevu, Srbija je među najvećim svetskim proizvođačima frižidera. U okviru nove treće fabrike, koja je površine 35 hiljada kvadratnih metara, urađen je i moderan restoran za ishranu zaposlenih, koji je za menadžment i sindikat „Gorenja“ , primer dobre saradnje na unapređenju radnih uslova. 

„Ljudi su ti koji će našu veliku viziju pretočiti u stvarnost. Zato sa ponosom najavljujem da će ovde u Valjevu čak 1000 novih zaposlenih uskoro postati deo naše „Hajsens“ porodice. Ova impresivna brojka novih koleginica i kolega doprineće da broj zaposlenih u Valjevu poraste na 2.750, u Evropi na više od 10 hiljada i na više od 100 hiljada zaposlenih širom sveta“, kaže  Hanson Han, predsednik „Hajsens Juropa“.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki i brzoj saobraćajnici, a onda i obilaznici koja će spojiti privrednu zonu, neće postojati razlog zašto neko ko živi u Beogradu ne može da dođe da radi u Valjevu.

„To se dešava u mnogim zemljama, kad imate kvalitetnu infrastrukturu takve stvari su moguće i prirodne“, kaže predsednica Vlade. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike