Nemački „Vaker Nojson“ otvorio novu fabriku u Kragujevcu

Nemačka multinacionalna kompanija najavljuje i nova investiciona ulaganja, pa će se fabrika u Kragujevcu prostirati na 100 hiljada kvadratnih metara i biće njihov najveći proizvodni pogon na svetu.

To je još jedna potvrda poverenja u našu zemlju kao dobru investicionu destinaciju, istakla je premijerka Ana Brnabić, koja je u kragujevačkom Državnom Data centru prisustvovala i potpisivanju Memoranduma o saradnju između američke kompanije „Amazon“ i Vlade Srbije.

„Naša kompanija postoji 175 godina, a poslednjih godina doživela je snažan rast i to je razlog za izgradnju pogona u vašoj zemlji. Fabrika u Kragujevcu je za naš koncern izuzetno važna zbog stručnosti i i posvećenosti zaposlenih. Mi ćemo nastaviti da investiramo u njihovo znanje“, poručuje dr Karl Tragl, generalni direktor „Vaker Nojsona“.

Ana Brnabić ističe da kada nemačke kompanije dođu da investiraju u jednu zemlju nema bolje reference za tu zemlju.

„I to se vidi zaista i po tome što, kako imamo više nemačkih investitora, kako je sve bolje privlačnije stranih direktnih investicija u Republici Srbiji i prošla godina je bila rekordna. I u tom smislu i mi smo prikupili 4,4 milijarde evra stranih direktnih investicija“, naglasila je premijerka.

(RTS)