Martinović na sastanku sa poljoprivrednicima: Nije moguće sve probleme odmah rešiti

Ministar Martinović je napomenuo da je ključno da se saslušaju svi predlozi, zahtevi i ideje poljoprivrednika i da se nastavi sa dijalogom, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

„Mi smo na veoma zahtevnom evropskom i svetskom tržištu, svaka država pomaže svojim poljoprivrednicima da se izbore sa problemima, to čini i Srbija. Ministarstvo kojim rukovodim ima nastojanje da, u skladu sa mogućnostima, odgovori na vaše zahteve, ali je samo uz međusobno poštovanje i razumevanje i u saradnji svih zainteresovanih strana moguće doneti sistemska rešenja koja će dati rezultate“, poručio je Martinović.

Dodao je da će u okviru ministarstva biti temeljno sagledana situacija, ali da je najvažnije da se prioriteti zajednički odrede i da se, u skladu sa tim, postupa. Ministarstvo poljoprivrede će, naglasio je Martinović, ostati pouzdan partner za razgovor i dogovoreno je da se sastanak u istom sastavu ubrzo ponovo održi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika Srbije, i to: „Stig“ Požarevac, „Naše Mleko“, „Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački ratari“, „Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i udruženje „Severni Banat“ Kikinda.

Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u razgovoru je učestvovao i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović.

(RTS)