Gužve na šalterima EPS-a – hakeri uzdrmali sistem, kilovati kućne budžete

EPS je rokove za plaćanje sa popustom, zbog problema sa Poštom a posle i sajber napada, prolongirao za: oktobarski, novembarski i decebarski račun za struju. Iako na EPS-ovim šalterima još nema naplate, to ne umanjuje gužve.

Neki koji su dobili decembarski račun, žale se da treba da plate mnogo više od onog što troše. Smatraju – ili je pogrešno očitano ili uopšte nije čitana potrošnja.

Jedan anketirani građanin kaže da mu je sada došao račun od devet hiljada, a obično dobija oko 5-6 hiljada. 
„Sve sam izmirala kako treba, dobijem račun za decebar uvećan još dva puta“, kaže jedna građanka.

Iz EPS-a poručuju – decembarske račune su poslali na vreme i pozivaju građane koji smatraju da su oštećeni da ulože žalbu na šlteru, mejlom ili pozivanjem kol centra. Mogućnost greške ne isključuju.
„Na području Srbije u januaru 2024. ukupno je primljeno 8.915 reklamacija na račune za električnu energiju u odnosu na 3,4 miliona kupaca u kategoriji domaćinstava. Reklamacije se odnose na račune novembar i decembar, jer podnošenje elektronskim putem nije bilo dostupno tokom prethodnog meseca. Broj pristiglih reklamacija ne odstupa značajno od uobičajenog broja“, kažu u EPS-u,

Na reklamaciju EPS je dužan da odgovori u roku od osam dana. A ne treba zaboraviti da je struja skuplja nego što je bila u istom periodu prošle godine, kao i da postoji mogućnost popusta za štednju.

(RTS)


Ostavite komentar