Er Srbija u januaru prevezla 50.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine

Srpska nacionalna avio-kompanija je tokom prvog meseca ove godine obavila 3.457 letova, odnosno 700 letova više nego u januaru 2023. godine, navedeno je u saopštenju „Er Srbije“. 

To je najbolji januarski rezultat „Er Srbije“ od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.   

„Prethodna godina bila je jedna od najuspešnijih za nacionalnu avio-kompaniju otkako je osnovana pre skoro 97 godina. Poverenje nam je ukazalo 4,19 miliona putnika, pokrenuli smo 23 nove destinacije, osnažili i podmladili flotu, pojačali naš tim sa više stotina novih koleginica i kolega, promovisali 23 nova kapetana“, naveo je generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Jirži Marek.  

Dodao je da su u kompaniji veoma ponosni na ostvareno, ali i svesni da je avio-industrija složen sistem u kojem uspeh zavisi od brojnih faktora. 

„Naše je opredeljenje da u svakodnevnom radu budemo orijentisani na ono što od nas zavisi, o čemu svedoče i januarski rezultati. Time što smo prevezli preko 50.000 putnika više nego u istom mesecu 2023. godine, pokazali smo da uvek može još bolje“, rekao je Marek i izrazio nadu da će taj dobar trend biti nastavljen i tokom narednih meseci. 

Najpopularnije destinacije u mreži „Er Srbije“ u januaru 2024. godine, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su Cirih, Pariz, Beč, Milano i Rim, u regionu su to Podgorica i Tivat, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji bili letovi do Istanbula, Barselone i Atine. 

(RTS)


Ostavite komentar