„Er Srbija“ od 2013. godine do danas prevezla više od 25 miliona putnika

Poslovanje kompanije u poslednjoj deceniji potpuno je transformisano. Broj destinacija u mreži je udvostručen, tako da u putničkom i teretnom saobraćaju „Er Srbija“ leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi, a uvedene su i tri interkontinentalne destinacije Njujork, Tjenđin i Čikago. 

„Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove“, navodi se u saopštenju „Er Srbije“.

Ukazuju da je tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, „Er Srbija“ premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine, a očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja „Er Srbije“.

U protekloj deceniji, srpska nacionalna avio-kompanija ukupno je obavila preko 310.000 letova i prevezla više od 25 miliona putnika.

(RTS)


Ostavite komentar