„Želimo da joj kažemo da nije sama“ – đaci prikupljaju novac za lečenje nastavnice u „Ribnikaru“

Prema stihovima pesme „Zamislite“ Duška Radovića, đaci Sportske gimnazije napravili su predstavu i posvetili je profesorki OŠ „Vladislav Ribnikar“ Tatjani Stevanović.

„Primetili smo da je profesorka Stevanović ostala zapostavljena. Shvatili smo da bismo mogli da skrenemo pažnju na nju i da pokušamo da joj finansijski pomognemo. Sa druge strane, da joj kažemo da nije sama jer je jako teško sve to preživeti i živeti sa takvim ožiljkom“, kaže Ivana Marinko, profesorka srpskog jezika.

Predstava govori o jeziku našeg naroda, o tome da razumevanje može da pobedi mržnju i netrpeljivost i da je razgovor lek za sve. Kao i pesma, ovi mladi ljudi velikog srca iz godine u godinu pokazuju da nije teško biti čovek.

„Kada pročitate brojke koliko smo svima pomogli, bude puno srce. Ispunjava nas to i želimo da budemo primer kako treba ostali da se ponašaju“, navodi učenica Anđelija Cvetković.

Predstavu „Zamislite“ đaci će odigrati u ponedeljak, 29. januara u pozorištu „Dadov“ u dva termina, od 18 i od 20 časova.

Sav prihod od karata, ali i od bedževa koji se mogu kupiti na ulazu Sportske gimnazije, namenjen je lečenju profesorke Tatjane Stevanović.

(RTS)


Ostavite komentar