Zaplena droge, noževa, palica, napadi na timove – sa čime se sve susreću pripadnici Interventne jedinice 92

Interventni tim pozivnog broja 9243 uočava, njima sumnjivo vozilo sa četiri muške osobe. Nakon detaljnog pretresa stvari i vozila, kod jednog mladića pronalaze nož. Odmah ga privode u najbližu policijsku stanicu. Istovremeno, nož pronalazi i drugi tim. Takođe hapsi.

„Mirnija je noć za nama, imali smo sreće da nismo imali nekih većih intervencija, postupali smo redovno. U poslednjih mesec i po dana pojačan je pronalazak predmeta pogodnih za izvršenje tih teških krivičnih dela sa elementima nasilja, predmeta pogodnih za izvršenje razbojništava, nanošenja teških telesnih povreda kao što su noževi, palice, teleskopske palice… Činimo sve što je u našoj moći da što više takvih predmeta sklonimo sa ulice, te da lica budu zakonski procesuirana“, kaže Željko Bošnjaković, vođa tima, Interventne jedinice 92.

Interventna zaustavlja svakoga ko je sumnjiv. Pretresaju svaki deo vozila, uobičajena mesta gde dileri kriju drogu.

„Za Interventu jedinicu 92 je vrlo česta i uobičajena pojava, da se pronalaze opojne droge, raznog tipa – marihuana, spid, kokain. Večeras nismo imali sreće da pronađemo, ali inače se to nalazi vrlo često i čak šta više IJ može se pohvaliti sa ozbiljnim zaplenama kako ovih dana, tako i u nekon ranijem dužem periodu“, kaže Bošnjaković.

Timovi Interventne jedinice 92 rade smene od po 12 sati, i danju i noću. Kako kažu, nema pravila koja je interesantnija. Zanimljive stvari pronalaze i danju i noću.

Takozvani štek pronađen je u dnevnoj smeni. Naizgled obično, propisno parkirano vozilo, međutim u njemu zagonetno otvaranje prostora sa dosta droge. Kažu, štekovi su neretka pojava, mogu biti u raznim vozilima, motorima.

„Upalimo vozilo, upalimo svetla, pritisamo taster za maglu i damo desni migavac i štek se samo otvorio. Evo pogledajte. Ovde ima, rekao bi, podosta robe“.

Ne tako buran vikend za Intervnetnu, završen je jutros, kada ih je jedna osoba u Zemunu napala nožem, nakon čega je brzo savladana.

(RTS)


Ostavite komentar