Za tri dana osmoro poginulo u udesima; MUP apeluje: Poštujte propise kako biste sačuvali živote

MUP podseća da je u sudaru automobila marke „fijat punto“, koji se kretao suprotnim smerom, i „hjundaija“ na auto-putu „Miloš Veliki“ na teritoriji Surčina jedna osoba poginula, dok je jedna teže, a jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

„Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uključujući i nezgodu na auto-putu ‘Miloš Veliki’, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera“, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaju, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

„Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja“, najavili su iz MUP-a.

„Takođe, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote“, zaključuje se u saopštenju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike