Vučić: Zahvalan sam porodilji što je izašla sa svojim slučajem u javnost, time je spasila mnogo druge dece

Aleksandar Vučić je najavio da će sutra u predsedništvu Srbije razgovarati sa Maricom Mihajlović. 

„Ja ću sutra sa njom da razgovaram i da je primim u predsedništvu Srbije. I da se zahvalim na tome jer je spasila mnogo neke druge dece. Jer će svi drugi morati da budu pažljiviji, obazriviji. Iako sam siguran da 99,9999 odsto njih koji rade sa majkama daju sve od sebe. Žive za živote i tih majki i te dece. Ali uvek imate tih 0,0001 neodgovornih. Ali će sada i oni da shvate da država reaguje izuzetno snažno, izuzetno odgovorno, izuzetno ozbiljno i da shvate da će takve majke uvek da imaju našu podršku“, rekao je Vučić novinarima.

Poručio je da će se i to smanjiti u budućnosti i ponovio da je zahvalan Mihajlovićevoj što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost da o tome govori.

Porodilja Mitrovici Marica Mihajlović oglasila se preko društevnih mreža prethodnih dana optužujući lekara M. M.za smrt novorođenčeta. Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je lekar tokom porođaja naneo fizičke povrede, da joj je pretio i vređao je na nacionalnoj osnovi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog sumnje da je izvršio krivično delo – Teško delo protiv zdravlja ljudi.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici sproveden je unutrašnji stručni nadzor, a o svemu je obaveštena i zdravstvena inspekcija.

(RTS)


Ostavite komentar