Vučić primio Maricu Mihajlović iz Sremske Mitrovice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u juče rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici Mihajlović u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, ali da je zahvalan što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost da o tome govori, jer je time spasila mnogo druge dece.

Predsednik je rekao da će država uvek u ovakim slučajevima da reaguje izuzetno snažno, odgovorno i ozbiljno i da će takve majke uvek imati podršku države.

Porodilja iz Sremske Mitrovice Marica Mihajlović oglasila se preko društevnih mreža prethodnih dana optužujući lekara M. M.za smrt novorođenčeta. Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je lekar tokom porođaja naneo fizičke povrede, da joj je pretio i vređao je na nacionalnoj osnovi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog sumnje da je izvršio krivično delo – teško delo protiv zdravlja ljudi.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici sproveden je unutrašnji stručni nadzor, a o svemu je obaveštena i zdravstvena inspekcija.

(RTS)


Ostavite komentar