Vučić predao vojnu zastavu komandantu Kobri Darku Đošiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon predaje vojne zastave komandantu Kobri Darku Đošiću, poručio da mu je to bila čast, a da je ta zastava zaslužena profesionalizmom, disciplinom i posvećenošću.

“Ona nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni pedalj naše zemlje. Najbolji garant da se to neće dogoditi jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije. Danas nije lako biti pripadnik vojske, još manje pripadnik vaše jedinice, jedinice Kobre koji su nečujni, a ubojiti, onih koji malo govore, a mnogo rade. Nije lako zato što se naša zemlja nalazi usred geopolitičkog vrtloga ni kriva ni dužna, pritisnuta snažnije nego ikada od onih koji bi da komadaju teritoriju, do onih koji bi za sve svoje greške krivca da pronađu u Srbiji i tako se opravdaju“, rekao je Vučić.

Poručio je da treba zato da snažimo vojsku i ulažemo i preko mere u zaštitu svog suvereniteta “jer samo tako možemo da odvratimo sve one koji bi želeli uništenje Srbije“.

“Svi ti iz sveta koji misle da je moguće nekoga progoniti, nekome zlo činiti dugo vremena, a da taj neko posle izbegavanja, posle sklanjanja od sopstvene sadašnjosti i problema u jednom trenutku ne kaže sebi ‘pa vreme je da se suočimo da svima vama‘ i kažemo da dalje nemamo kud jer nas dovode u situaciju da budemo u uglu i da jedino što možemo je da čuvamo ono što imamo, a to je naša otadžbina, naša Srbija“, rekao je Vučić.

Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Odred vojne policije specijalne namene Kobre je jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije namenjena za bezbednosnu zaštitu određenih lica i objekata od posebne važnosti.

(RTS)