Vlasnicima penzionerskih kartica popust 15 odsto za letove „Er Srbije“ 

Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u tržnom centru „Galerija“, kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija, koje ide sa isplatom oktobarskih primanja, i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektom kao što je penzionerska kartica.

„Radimo na jačanju tima penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši“, rekao je Ognjenović .

Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama PIO Fonda.

„Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima“, rekao je Ognjenović.

Generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek istakao je da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije, te da im je zadovoljstvo što imaju priliku da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima Er Srbije.

„Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima“, rekao je Marek.

Dodao je da će u godinama koje slede „Er Srbija“ nastaviti da penzionerima bude pouzdan partner za putovanja.

(RTS)


Ostavite komentar