Vlada produžila ograničenje cene derivata nafte do kraja oktobra

Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, navodi se u saopštenju.

Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15.00 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Vlada Srbije donela je i Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji.

Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina.

Zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu, a koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi Vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000,00 dinara.

Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895.000.000,00 dinara.

(RTS)


Ostavite komentar