Više od hiljadu komapnija na sajmu inovacija u Kini, Srbija počasni gost

Ekspo 2027, Bio4 Kampus u Beogradu, Inovacioni distrikt u Kragujevcu i Mapa investicija za ciljeve održivog razvoja, projekti su kojima se predstavlja naša zemlja. Paviljon će svečano otvoriti 8. septembra. Dobrodošlicu delegaciji poželeo je partijski sekretar provincije Fuđijen.

„Ono što jeste obojilo čitav sastanak, to je odlučnost obe zemlje da nastave da sarađuju, da nastave da ulažu u neke ključne industrije, da nastave da ulažu u ključne faktore koji menjaju budućnost“, kaže Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Uz dva memoranduma, očekuje se i potpisivanje ugovora o donaciji Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

„Srbija jeste šampion za strane investicije i to iz godine u godinu pokazujemo i obaramo rekorde i te investicije ne dolaze samo iz Evrope već dolaze iz Azije, iz Japana, dolaze iz Kine, i zato želimo da se predstavimo kao zemlja visokih tehnologija“, rekao je Mihajlo Jovanović, ministar za informisanje i telekomunikacije.

Sajam, pod sloganom „Otvorenost i integrisanost, put ka kvalitetnom razvoju“ traje četiri dana.

Na ovom 23. sajmu investicija i trgovine predstvaljamo se sa četiri investiciona projekta, potvrđen je dolazak više od 80 hiljada biznismena iz najmanje 100 zemalja sveta.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike