Više javno tužilaštvo naložilo policiji da utvrdi okolnosti incidenta u vezi sa avionom na letu „Er Srbije“

Više javno tužilaštvo u Beogradu uputilo je Upravi kriminalističke policije zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom događaja u kojoj je avion u vlasništvu kompanije „Maraton erlajns“ na letu „Er Srbije“ JU 324 iz Beograda ka Diseldorfu u fazi preleta izašao sa poletno-sletne staze i udario u antene/svetla, nakon čega je prinudno sleteo na aerodrom Nikola Tesla, potvrđeno je RTS-u.

 

Policiji je naloženo da utvrdi šta se kritičnom prilikom dogodilo, kao i da se identifikuje eventualno odgovorno lice.

Posebno je potrebno da se proveri na koji je način došlo do kritičnog događaja, odnosno do oštećenja aviona, da li je u bilo kom trnuetku leta bila ugrožena bezbednost putnika i posade, kao i da se obave razgovori sa zaposlenima u „SMATS“ Kontroli leta, sa pilotom i posadom aviona.

Potrebno je da se utvrdi da li je pilot imao nalog ili upozorenje iz Kontrole leta da ide na pistu D6 ili D5, kao i da se utvrdi da li je pilot postupio po nalogu – upozorenju, kao i sve druge okolnosti u vezi sa ovim događajem, saopšteno je iz tužilaštva. 

Podsetimo, istragu o avionu „Maraton erlajnsa“ na letu „Er Srbije“ vodi i Centar za istraživanje nesreća u saobraćaju (CINS), nezvanično saznaje RTS.

(RTS)


Ostavite komentar