Vesić: Milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova stradalih u poplavama

Goran Vesić je zajedno sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

„Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama. Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica, na teritoriji Požege u 18. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo“, rekao je Vesić novinarima.

Preneo je da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima, i to još od ranijih poplava.

„Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra i to će biti urađeno u narednom periodu“, rekao je Vesić.

Ukazao je i da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta.

Vesić je razgovarao i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike