Vanredna situacija na teritoriji opštine Vladičin Han zbog obilne kiše

Pripadnici Vatrogasno-spasiličakih jedinica Vladičin Han intervenisali su na sedam crpljenja vode, a tokom tih akcija je učestvovalo osam vatrogasaca-spasilaca koji su koristili dve pumpe, saopštio je MUP.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na ispumpavanju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije. 

Od juče, od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno devet osoba – tri u Užicu, pet u Novom Pazaru, jednu u Vranju. 

Bili su angažovani i na 56 akcija ispumpavanja vode – 17 u Novom Pazaru, 19 u Šapcu, dva u Užicu, 11 u Vranju, jednom u Sokobanji, dva u Kraljevu, dva u Pančevu, jednom u Pirotu i jednom u Čačku. 

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP su bili angažovani i na pet intervencija uklanjanja palih stabala – jednoj u Somboru, dve u Baču, jednoj u Beočinu i jednoj u Novom Sadu. 

Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

(RTS)