Uručene Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u polju obrazovanja

Svetosavske povelje dodeljene su u Vladi Srbije povodom dana Svetog Save.

„Ove godine imamo 32 dobitnika Svetosavske povelje koja se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za znanja, veštine i kreativnost koju su pojedinci i institucije usmerili na opštu dobrobit i unapredili obrazovno-vaspitne prakse, odnosno dali doprinos razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji“, rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka je dobitnicima poručila da su dosadašnji rad, zalaganja i praksa pokazali da sa nagrađenima deli zajednički cilj, a to je kvalitetno obrazovanje dostupno svima.

„Uverena sam da će vaša nastojanja i istrajavanja imati isti smer i ubuduće“, naglasila je ministarka.

Vlada Srbije je posvećena unapređenju kvaliteta i modernizaciji obrazovanja, što iziskuje kvalitetnije uslove za rad i učenje i kroz infrastrukturne projekte, od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja, navela je ministarka tokom ceremonije.

„Obrazovanje zauzima posebno mesto u projektu ‘Skok u budućnost Srbija – 2027’ „, naglasila je Đukić Dejanović.

Ministarka podseća da će na večerašnjoj Svetosavskoj akademiji „U duhu svetosavlja“, u posebno osmišljenom kulturno-umetničkom programu, učestvovati talentovana deca, učenici i studenti.

„Široj javnosti ćemo predstaviti značaj obrazovanja i vaspitanja, ukazaćemo na ogromnu ulogu prvog srpskog arhiepiskopa, velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Save, bićete predstavljeni svi dobitnici Svetosavske nagrade, a akademiju će direktno prenositi Radio televizija Srbije na Drugom programu“, saopštila je ministarka prosvete.

(RTS)


Ostavite komentar