Uplašeni tata jurio do porodilišta, na kraju dobio policijsku pratnju

Subota, kasno uveče, i panika. Budući tata iz Padine kod Pančeva imao je samo jednu želju – da što pre doveze suprugu u porodilište na Zvezdari. Iz straha da mu se dete ne rodi u automobilu, nije poštovao saobraćajne propise, pa ga je patrola saobraćajne policije zaustavila čak tri puta. 

„Našli smo se u šoku u trenutku kada nam je vozač saopštio da prevozi trudnicu i da je porođaj vrlo blizu. Odmah smo mu omogućili da nastavi dalje kretanje i u tom trenutku mi je kroz glavu prošlo da čovek nije baš fokusiran na vožnju s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi“, kaže Dragan Vasilić, major policije PU Pančeva.

Pozvao je, kaže, prvu sledeću patrolu, obavestio ih kakva je situacija i dogovoru sa komandirom vozilo je preuzeto negde u sklopu severne industrijske zone i ispraćeno do nadležne zdravstvene ustanove. 

„Mi smo vozilo sačekali pre ulaza u Skrobar, kad je vozilo prošlo, mi smo pod rotacijom krenuli za njim gde smo u jednom momentu kroz prozor vozila saopštili vozaču da nas prati“, kaže Nebojša Spasić saobraćajni policajac.

Uz pratnju patrole, porodilja je na vreme stigla u porodilište. Nakon sat vremena na svet je došao njihov sin. Bebe uglavnom stižu bez najave, a nije retkost da u takvim situacijama policija sprovodi vozila u kojima je porodilja.

U martu prošle godine dogodilo se nešto slično policajcima u Beogradu. Primetili su vozilo koje juri kroz grad, ne poštujući propise. Kako se ispostavilo, vozač je žurio da svoju rođaku doveze do porodilišta Narodni front. Već sledećeg dana na društvenim mrežama osvanula je objava zahvalnosti.

Imajte na umu, kada ste u sličnoj situaciji kao vozač, imate razlog više da budete oprezni, a policija je tu da joj se obratite za pomoć.

(RTS)