Unicef poziva građane i poslovnu zajednicu da pomognu deci i porodicama u Srbiji

Deca u Srbiji osećaju posledice kriza u svetu jer nijedna kriza nije izolovana i lako se preliva iz jedne zemlje u drugu, ističe se u saopštenju Unicefa u Srbiji i navodi da podaci Unicefa pokazuju da jedno od desetoro dece u Srbiji živi u siromaštvu, sa tendencijom rasta zbog uticaja globalnih kriza.

Porodice sa malom decom, deca iz romskih zajednica i ona koji žive na selu posebno su ranjivi, a s obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, Unicef u Srbiji naglašava važnost da svako dete dobije mogućnost da ostvari svoj puni potencijal.

Ukazuje se takođe da investiranje u zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu i efikasne programe usmerene na smanjenje siromaštva predstavljaju temelj za napredak i razvoj dece, njihovih porodica, kao i za unapređenje celokupnog društva.

Građani i preduzeća u Srbiji mogu da se pridruže Unicefu i izvrše donacije putem veb sajta donacije.unicef.rs ili uplatom na račun Banke Intesa, broj: 160-666-18, svrha uplate: čovečanstvo je najveći dar.

Donacije prikupljene kroz ovu kampanju omogućiće sprovođenje programa za pomoć deci i porodicama u Srbiji, uključujući isplatu jednokratne finansijske pomoći, stručnu podršku deci sa smetnjama u razvoju i obezbeđivanje asistivne tehnologije za podršku deci u učenju. navedeno je u saopštenju.

(RTS)


Ostavite komentar