U toku evakuacija zarobljenih konja i krava sa Krčedinske ade

Dosad je skelom „Vojvodinašuma“ prebačeno oko 30 grla. Na terenu su od ranog jutra ekipe JP „Vojvodinašuma“ i predstavnici Vojske Srbije koji su ispitali mogućnosti za prilazak ostrvu, odnosno evakuaciju životinja sa Krčedinske ade.

Kako nezvanično saznaje RTS, pripadnici Vojske Srbije imaju logističke poteškoće za prolazak plovila rečne flotile.

Marko Marinković iz „Vojvodinašuma“ rekao je ranije danas da se dosad nikada nisu susreli sa ovakvim izazovom i da će na terenu sagledati sve opcije za bezbedan utovar životinja budući da njihova skela ispunjava sve uslove za plovidbu rukavcem do ostrva.

Kako je dodao, u teoriji postoji mogućnost da se u jednoj turi preveze do 30 grla ali da će se sve koordinirati u dogovoru sa stočarima i veterinarskom službom koja čeka na ostrvu.

Akciju dodatno otežava mraz kao i stanje životinja.

Ekipu RTS-a na Krčedinsku adu prevezao je Milenko Plavšić, stočar iz Kovilja koji već danima apeluje da se njegove životinje spasu.

Istakao je da se nada da će akcija što pre početi jer su njegove životinje promrzle i glane i da mu se čini da fali jedan broj teladi kao i da je jedan deo konja preplivao do komšijskih njiva pa će mu dodatni zadatak biti da ih dovede kući.

(RTS)


Ostavite komentar