U „Ribnikaru“ renovirane učionice, nastava samo u delu zgrade

Oko hiljadu đaka Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“ sačekaće renovirane učionice i to u delu zgrade koji se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

Celokupna nastava za učenike i nižih i viših razreda odvijaće se u tom delu zgrade.

Preporuka resornog ministarstva svim medijima je da se kamerama i fotoaparatima ne prilazi školi kako se ne bi uznemiravali učenici.

Nakon tragedije koja se dogodila u „Ribnikaru“ ulaz u tu školu iz Ulice kralja Milutina je zatvoren i tako će biti nadalje. Ispred tog ulaza su samo policijski službenici koji su tu kako bi održali bezbednost ispred i oko škole.

Taj deo zgrade u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ će biti pretvoren u memorijalni kompleks. Kako će on izgledati, još je tema razgovora, a kako su najavili nadležni, ključnu reč u svemu tome imaće roditelji stradale dece.

Pojačane policijske ekipe

Pojačane su policijske ekipe ispred škole „Vladislav Ribnikar“, ali to nije slika koja se vidi samo ispred te škole, već i ispred svih osnovnih i srednjih škola ovog jutra i svih narednih dana.

Policijski službenici će u skladu sa jednim od osnovnih ciljeva u ovoj školskoj godini, odnosno pojačanja bezbednosti, biti raspoređeni u školama pre, tokom trajanja i nakon završetka nastave i to u obe smene.

Osim bezbednosti, jedan od prioriteta u ovoj školskoj godini jeste i unapređenje vaspitnog rada sa učenicima, pa će u skladu sa tim jedan od osnovnih ciljeva biti razvijanje empatije i pozitivnih vrednosti kod učenika.

Kako bi se do tog cilja i došlo, Ministarstvo prosvete izdalo je smernice i preporuke koje su poslate svim školama u Srbiji, a među tim smernicama je i to da će prva nastavna nedelja koja zvanično počinje u ponedeljak, 4. septembra, biti tematska.

Tokom te nedelje biće organizovane radionice, a o njihovom izgledu i sadržaju odlučivaće nastavnici i deca.

U drugoj nastavnoj nedelji, od 11. septembra, nastavnici i učitelji procenjivaće znanje, ali bez ocenjivanja.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike