U kakvom su stanju povređeni u dva zločina

Profesor Milika Ašanin navodi da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog lečenja, kao i da je dvoje sada dobro.

„Ono si inicijalno na početku imali operacije abdomena. Jedan je operisan u Smederevu, drugi u KBC ‘Dragiša Mišović’ i oni su nam poslati zbog teških povreda grudnog koša i za njih mogu da kažem da su u ovom momentu sasvim dobro“, dodaje Ašanin.

Ističe i da je među povređenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju.

„To je pacijentkinja sa teškom povredom jetre, duodenuma, desnog bubrega. Ona je operisana i potpuno svesna, ali i dalje je jako teško. I druga pacijentkinja koja ima tešku povredu glave sa povredom levog oka, nju čeka intervencija za dva, tri dana. I za nju da kažem da je potpuno svesna, da samostalno diše i da komunicira“, kaže Ašanin.

Jedan učenik u teškom stanju, učenica i nastavnica bolje

Kada je reč o povređenima u školi „Vladislav Ribnikar“, Ašanin kaže da je od njih troje koji su na lečenju, jedan učenik u teškom stanju.

„To je pacijent koji je od početka bio dosta kritično sa teškim povredama grudnog koša, vrata i kičme“, dodaje Ašanin.

Navodi da je povređena učenica mnogo bolje. „Imala je intervenciju od strane ortopeda, mikrohirurga, operacije obe podlaktice“, naglašava Ašanin.

Dodaje i da je nastavnica takođe sasvim stabilno.

„Ona je pre neki dan imala intervenciju od strane ortopreda, mikrohirurga i njoj je operisana šaka“, kaže Ašanin.

„Prate se efekti izvedenih intervencija“

Ističe da intenzivno prate sve povređene, kao i da su predviđena određena kontrolna snimanja i da prate efekte izvedenih intervencija.

„Jedino šta planiramo u narednim danima to je neurohirurška operacija pacijentkinje koja je imala povredu glave“, navodi Ašanin.

Pored toga, dodaje, jedan pacijent koji imao povrede urogenitalne regije u narednim danima biće sa intenzivne nege prebačen na odeljenje.

Povređena devojčica koja je smeštena u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike