U bolnici u Somboru petoro povređenih u sudaru vozova kod Odžaka, jedan na intenzivnoj nezi

Iz Opšte bolnice u Somboru saopšteno je da su pregledana 52 pacijenta povređena u sudaru vozova, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano. Većina pacijenata je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći iz Odžaka, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

U saopštenju je navedeno da se, po saznanju o saobraćajnoj nesreći, odmah odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor – specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povređeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata.

Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

Na ovom delu pruge putnički vozovi kreću se oko 100 kilometara na čas. Kako je reporter RTS-a saznao od članova komisije na licu mesta, mašinovođa je najverovatnije uočio teretni voz i počeo da koči. Da je bio u punoj brzini, tragedija bi bila mnogo veća.

(RTS)


Ostavite komentar