Tri beogradske opštine čekaju normalizaciju snabdevanja vodom, Šapić: Havarija posledica ljudske greške

U popodnevnim satima u subotu došlo je do velikog kvara na primarnom dovodnom cevovodu sirove vode za Proizvodni pogon „Bežanija“, zbog čega su bez ostali Novi Beograd, Zemun, Batajnica i Surčin, navodi se u saopštenju Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić uputio je izvinjenje Beograđanima zbog velikog kvara i istakao da je havarija posledica ljudske greške.

Šapić je rekao da je do jučerašnje velike havarije došlo probijanjem dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj kosi, koja vodom snabdeva tri velike beogradske opštine – Novi Beograd, Surčin i Zemun, navedeno je u saopštenju gradske uprave.

„U toku jučerašnjeg dana, usled geoistraživanja došlo je do velike havarije i probijanja dovodne cevi postrojenja na Bežanijskoj kosi. Prve procene nisu bile uopšte optimistične i pretilo je da tokom 48 sati u sve tri opštine neće postojati bilo kakvo snadbevanje vodom. Cele noći su gradske službe i naše inženjerske ekipe bile na terenu i uspeli smo da već u prvim jutarnjim satima vratimo snadbevanje u skoro 70 odsto domaćinstava u ove tri beogradske opštine. Verujem da će do kraja popodneva snadbevnje svih naših sugrađana biti ponovo normalizovano. Izvinjavamo se svima kojima je ova havarija donela neprijatnosti, one se dešavaju i ovoga puta razlog je bio ljudski faktor“, rekao je Šapić.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Servisnom centru grada Beograda na broj telefona 11-0-11 ili na besplatan broj 0800 11-00-11, kao i na veb adresi www.bvk.rs

(RTS)


Ostavite komentar