Tomislava i Bojan iz Gadžinog Hana odgajaju šestoro dece, čekaju sedmo i maštaju o sopstvenoj kući

Tomislava Cvetanović navodi da je oduvek sanjala o velikoj porodici.

„Eto, moja želja je da imam puno dece, sad čekamo još jednu bebicu. Planiram da to bude kraj, ali oduvek sam maštala o tome da imam veliku porodicu“, kaže Tomislava Cvetanović, majka.

Najpre se rodila Miljana koja sada ima 15 godina, a zatim i Marko, Anđela, Ilija, Viktor i Milija. Složni su i nasmejani, ali sa druge strane i puni briga. Škola je na pragu, a mnogo toga fali.

Nedostaje odeća, obuća, knjige, sveske…

Navode da maštaju o tome da imaju novu odeću, obuću, ranac za početak nove školske godine. Fale im kažu i sveske, pernice, knjige…

Izgurali su svi zajedno i da se Anđela izleči od leukemije. Trude se Tomislava i Bojan koliko mogu, ali ipak bez stalnog posla i sa nagomilanim računima teško se sastavlja kraj s krajem, a neretko se sreću i sa osudom okoline.

„Kakva ste vi to majka ako vi svom detetu ne možete da pružite na primer da ima dobre patike, neki bolji ranac, neki bolji telefon. Moja deca nisu takva, i ja ne patim od toga da moraju da imaju sve original, prihvatim ponudu iz okoline, ako je garderobica čista. Ponosna sam na njih i što ih imam toliko“, kaže Tomislava Cvetanović, majka.

Otac bez stalnog zaposlenjenja, žive u socijalnom stanu

Bojan Cvetanović, otac, navodi da radi na pijaci i da dnevno zaradi od 500 do 1.000 dinara.

„Svakodnevno izlazim na pijacu, preprodajem neku kozmetiku i tako to. Nekad uzmem 500 dinara, nekad 1.000 dinara, kad platim kartu u dva pravca po 300 dinara, šta mi ostaje“, kaže Cvetanović.

Cvetanovići trenutno žive u socijalnom stanu koji su dobili na korišćenje od opštine. U iščekivanju boljih dana svako ima svoj san – Marko da postane slavni kuvar, a mali Milija da ima bicikl. A svi zajedno sanjaju kuću i dvorište gde mogu da se igraju i da zasade bašticu, pa da bar hrana na stolu bude sigurna.

    TEKUĆI RAČUN ZA NOVČANU POMOĆ

         200 124749441 09, Poštanska štedionica
         na ime Miladin Ribać

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike