Tim ETF-a „Eič bridžiz“ uvek među najboljima na svetu – sledeći cilj pobeda u Teksasu

Takmičenje je specifično po tome što studenti moraju samostalno da rade na svim aspektima projekta: od ideje do realizacije rešenja i obezbeđivanja sredstava i materijalnih resursa. Tako se spremaju i za finale u Teksasu sredinom jula.

“Ovogodišnji zadatak je stereoaudio pojačavač klase D, snage 400 vati sa 2 stereo i jednim ‘savvufer‘ kanalom. Prednost ovakvog uređaja u odnosu na konvencionalne pojačavače ogleda se u pojačanoj energetskoj efikasnosti, boljem kvalitetu zvuka, smanjenju težine i boljem frenkvencijskom rasponu. Pristup našeg tima ove godine je podrazumevao kompletnu digitalnu primenu, što se zapravo ogleda u olakšanoj komunikaciji sa korisnikom, kao i smanjenoj veličini uređaja“, kaže članica tima Katarina Tadić.

Tim trenutno ima 18 članova.

“Organizovani smo u tri podtima. Jedan tim se bavi obezbeđivanjem finanijskih i materijalnih sredstava, dok druga dva tima – hardver i softver rade na razvoju prototipa. Ja sam uključena u rad tima FR PR-a“, rekla je Milica Parojčić.

Sa monofaznim elektromotorom sa digitalnom kontrolom su učestvovali prvi put na takmičenju i osvojili prvo mesto. Najponosniji su na uspeh iz 2019. godine, kada su sa pogonom za električni bicikl bili apsolutni pobednici već u prvom delu finala.

“U poslednjih nekoliko godina naš tim je osvajao jedno od prva tri mesta. Mi se nadamo da ćemo taj niz da nastavimo.s obzirom na to da smo već sada u konkurenciji za osvajanje jednog od prva tri mesta, a ove godine ciljamo na pobedu“, kaže Antonije Jeremić.

Studenti podsećaju da je tim osnovao profesor Slobodan Vukosavić čiju laboratoriju koriste za potrebe realizacije prototipa. A timski mentor im je asistent Aleksandar Milić.

(RTS)