Svečanost povodom Dana policije u Palati „Srbija“, medalje za najzaslužnije

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport.

Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

„Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije“, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije.

On je pripadnicima policije zahvalio na uloženom trudu i energiji.

„Pokušaćemo da vam omogućimo kao prethodih godina da uvek da imate nešto viši standard, a verujem da ćemo ove godine moći to da učinimo u još većem obimu“, rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je zatim dodelio priznanja zaslužnim pripadnicima policijskim službenicima povodom Dana MUP-a i Dana policije.

Vučić je dodelio 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP, Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata.

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su je Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije, PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara.

Predsednik Vučić je prethodno zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem ispred Memorijalnog zida položio venac pripadnicima MUP-a koji su izgubili život tokom sukoba 90-ih godina.

(RTS)