Sektor za vanredne situacije MUP-a obeležio svoj dan – spasiti onog ko je u nevolji njihova je životna misija

Spasiti onog ko je u nevolji nije samo njihov posao već i životna misija. Pored borbe za ljudske živote i imovinu na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom godine pomagali su i kolegama u Grčkoj i Turskoj.

„Tokom tri pružanja pomoći ove godine Turskoj i Grčkoj, broj kolega koji se samoinicijativno prijavio da tamo ide je bar dvadesetostruko ili tridesetotruko veći od broja koji je bio određen da ide. To pokazuje njihovu najtananiju nit humanosti, da pomažete nekome koga i ne poznajete“, naglasio je načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

Na trgovima i parkovima širom Srbije prikazana je vatrogasna tehnika.

„Pripadnici su uzeli učešće u dobrovoljnom davanju krvi i danas smo u centru grada, gde smo građanima prikazali deo sprava i opreme sa kojima raspolaže naša jedinica. U okviru ove proslave su i područne jedinice na teritoiji Vrnjačke Banje, Raške i Ušća takođe obeležile dan Sektora“, istakao je šef smene Vatrogasno-spasilačke jedinice Kraljevo Dejan Pantelić.

Proteklih deset meseci izgrađeni su novi objekti vatrogasno-spasilačkih odeljenja, napominje resorni ministar i najavljuje dodatna ulaganja.

„Već su izgređeni objelti vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Trgovištu, Brodarevu, Aleksandrovcu i Gadžinom Hanu. Postavljen je kamen temeljac i u toku je izgradnja objekta Uprave za vandredne situacije u Kragujevcu. Sutra postavljamo i kamen temeljac za sedište Sektora za vandredne situacije“, rekao je ministar Bratislav Gašić.

Zaslužnim pripadnicima Sektora uručene su nagrade, a novac prikupljen od humanitarne modne revije biće uplaćen za obnovu svetinja na Kosovu i Metohiji i korisnicima doma ometenih u razvoju u selu Izvor.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike