Saučešća povodom smrti Miladina Kovačevića; Vučić: Veliki erudita, patriota i perfekcionista

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević preminuo je u 72. godini u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića. 

“Sa tugom sam primio vest o smrti dr Miladina Kovačevića, jednog od najvećih stručnjaka u oblasti statistike i uvaženog člana najrelevantnijih globalnih organizacija i instituta u ovom domenu. Veliki erudita i patriota, perfekcionista u svakom poslu, dr Kovačević je postavljao pred sebe i svoje zaposlene najviše standarde, bez obzira na zadatak koji je bio pred njima. Zaljubljenik u preciznost matematike, postepeno je širio oblasti statističkih ispitivanja, a neke od analiza i projekcija koje se odnose na budućnost naše zemlje i po nekoliko decenija unapred, svedoče o njegovoj viziji Srbije, koju je voleo više od svega“, ističe se u saučešću predsednika Vučića.

„Dr Kovačević je bio i jedan od retkih vrhunskih stručnjaka koji je rukovodio najtežim i najopsežnijim statističkim akcijama u vreme raspada bivše Jugoslavije, kada je stručno, odgovorno i profesionalno, bez obzira na početak ratnih sukoba, završio posao u gotovo nemogućim uslovima. Dostojanstveno je podnosio i sramne verbalne, ali i fizičke napade onih kojima su čast, ljudskost i profesionalizam nepoznate kategorije. Kao naučnik svetskog glasa, nastavio je pošteno i savesno da obavlja svoje odgovorne dužnosti na poslu kojem je bio posvećen iskreno i do kraja, kao što je bio odan i svojoj Srbiji. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dr Miladina Kovačevića. Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Vučević: Napustio nas je veliki radnik, posvećeni stručnjak i patriota

Predsednik Vlade Miloš Vučević izrazio je saučešče porodici povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića i poručio da je Srbija izgubila velikog stručnjaka.

„Napustio nas je veliki radnik, posvećeni stručnjak i patriota. Izražavam saučešće porodici i prijateljima. Miladine, hvala za sve što si učinio za Srbiju. Nećemo te zaboraviti“, napisao je Vučević na svom Instagram nalogu.

(RTS)