Šapić: Ovlašćeni servisi rade tehnički pregled autobusa, grad sa tim nema veze

Aleksandar Šapić je rekao da se nesreća dogodila na autobusu privatnog preduzetnika, ali da je isto tako mogla da se dogodi i na autobusu GSP-a i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedino ovlašćeno da brine o tehničkoj ispravnosti vozila.

On je istakao da nikoga ne štiti, već u ugovorima koji su potpisani sa privatnicima pre 10 godina, stoji da je MUP jedini ovlašćen za zahtev za vanredni tehnički pregled.

„Tehnički pregled se vrši svakih šest meseci i to je regulisano zakonom kao što vi kad registrujete putničko vozilo treba da idete na tehnički pregled ista je situacija sa privatnim prevoznicima. Oni se vrše na svakih šest meseci i to rade ovlašćeni servisi sa kojim grad Beograd apsolutno nema nikakve veze“, rekao je predsednik Privremenog organa Beograda.

Naglasio je da je ta nesreća mogla da se desi kao što se desi i privatnom prevozniku i GSP-u.

„Ta osoba je uhapšena, tehničar koji nije dobro pritegao taj točak. Mislim i vozač da ima odgovornost jer mora da proveri, ali hoću vam reći ne postoji zahtev za vanredan tehnički pregled od grada Beograda, to može samo da traži ovlašćeno lice, to jest Ministarstvo unutrašnjih poslova“, poručio je Šapić.

(RTS)