Šapić: Od danas „Beogradska arena“ ponovo nosi svoje ime

Aleksandar Šapić je, ispred arene na Novom Beogradu, rekao da, kao što je i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju, dokle god se, kako kaže, on bude nešto pitao.

Šapić je poručio da su naziv “Beogradska arena“ i ta hala jedan od simbola Beograda i naveo da se tu održavaju najvažniji kulturni, sportski i drugi događaji i manifestacije, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.

„Od 2010. godine ‘Arena‘ je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je ‘Štark arena‘. Danas je krenulo skidanje tog natpisa, jer ugovor ističe i ja se nadam da se, bez obzira na to ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, ime ‘Beogradske arene‘ više neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole“, rekao je Šapić.

Dodao je da imena simbola grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

„Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, da ono što nam je važno ne bude na prodaju. Kao što ‘Zagreb arena‘ nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime ‘Knjaz Miloš arena‘, a čak se ni reklama ‘Knjaz Miloš‘ ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili“, rekao je Šapić.

Naveo je da tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe i da povedemo računa o našim simbolima.

„Zbog toga je od danas ‘Beogradska arena‘ ponovo ‘Beogradska arena‘ i nadam se da će tako ostati i u budućnosti“, zaključio je Šapić.

(RTS)