Šapić: Mesečna karta za sve povlašćene kategorije 1.000 dinara

Aleksandar Šapić rekao je da ostaje sve ono što je rekao ranije.

„Sve što sam ranije govorio nije se promenilo, ali vidim da u ova dva dana dolazi do plasiranja lažnih informacija, pa bih zato da ponovim još jednom i da pojasnim – svih 13 povlašćenih kategorija koje su plaćale prevoz po povlašćenoj ceni u starom sistemu ostaju i u novom sistemu naplate karata javnog prevoza u Beogradu ‘Beograd plus'“, precizirao je Šapić, a saopštio gradski Sekretarijat za informisanje. 

Šapić je naveo da je u starom sistemu raspon cene povlašćenih mesečnih karata bio od 1.100 dinara do 2.500 dinara.

„Po novom cenovniku javnog prevoza svih 13 kategorija koje su ostale iste, pod istim uslovima dokazuju da pripadaju određenoj kategoriji i cena za sve kategorije linearno je spuštena na 1.000 dinara. Dakle, mesečna karta za sve povlašćene kategorije iznosi 1.000 dinara“, istakao je Šapić.

Objasnio je i da je potrebno da povlašćena lica da bi kupila kartu,  odu do jedne od 10 poslovnica za prodaju karata i da sa istim dokumentima kao i ranije dokažu svoj status i zatim kupe mesečnu kartu od 1.000 dinara.

„Pored mesečne karte, novina je da povlašćena lica na isti način u poslovnicama mogu da kupe i godišnju kartu koja za 12 meseci iznosi 11.000 dinara“, navodi Šapić u saopštenju. 

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike