Roditelji đaka VII/2 demantuju da su juče imali razgovore u „Ribnikaru“

Roditelji dece koja su preživela masakr koji se dogodio 3. maja, kao i deo roditelja stradalih, demantovali su da su 21. maja, bilo formalno ili neformalno, razgovarali sa bilo kojim predstavnicima koji su došli u „Ribnikara“ navedenog dana, kao da tada nisu ni bili u školi.

U saopštenju koje je potpisao punomoćnik roditelja, advokat Stefan Radivojević, navodi se i da niko nije obavestio roditelje da njihova deca danas polaze na nastavu časom fizičkog vaspitanja, a od sutra sa časom iz geografije.

„Jedinu informaciju koju smo jutros oko 09.00 časova dobili preko jednog roditelja, je pitanje od terapeuta naše dece da se izjasnimo da li smo saglasni da naša deca danas imaju čas iz fizičkog, bez objašnjenja gde bi se održao, kao i da li je to deo terapije koju naša deca pohađaju ili je to početak nastave“, navodi se u saopštenju.

Roditelji preživele dece iz VII/2 istakli su da njihova deca danas ne kreću na nastavu, kao i da ostaju pri zahtevima prosleđenim nadležnim institucijama.

Da podsetimo, roditelji su u subotu uputili dopis Ministarstvu prosvete u kojem zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole, školskog psihologa i pedagoga.

Tada su naveli i da ostaju pri ranije iznetim zahtevima, među kojima i da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obaveste zainteresovane strane u skladu sa zakonom, odgovor na pitanje šta će biti sa ubicom i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i odgovor na pitanje šta će se i kako, osim obezbeđenja sredstava, konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole. Oni su se tada u inicijativi ogradili od javnog istupanja predsednika Saveta roditelja.

(RTS)