Raspisan konkurs za „Dositeju“, prijave do 15. decembra

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, konkurs će biti otvoren do 15. decembra, a prijave se podnose elektronskim putem na portalu eUprava.

Stipendije će biti dodeljivane prema naučno-obrazovnom, odnosno umetničko-obrazovnom polju, a radi pravednijeg rangiranja.

Broj stipendija biće definisan na osnovu upisanih budžetskih studenata na pretposlednju godinu studija, odnosno, treću godinu osnovnih studija i petu godinu integrisanih studija, kao i na prvu godinu master studija.

U okviru sveobuhvatne reforme Fonda, koja se sprovodi na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i uz podršku Vestminsterske fondacije za demokratiju, pored digitalizacije i poboljšanih uslova konkursa, uveden je i program u karijernog razvoja – Talenti u javnom sektoru.

Stipendisti Dositeje, u okviru ovog programa, imaju obavezu obavljanja plaćene stručne prakse u javnom sektoru, od najmanje tri meseca, uz podršku karijernog savetnika Fonda i u skladu sa stručnim obrazovanjem kandidata.

Do sada je u okviru programa praksu započelo više od 260 stipendista Fonda za mlade talente, koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2022/23. godinu.

Fond za mlade talente nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i punih 15 godina bavi se razvojem mladih talenata.

Do danas je kroz Fond dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada izuzetnim studentima i učenicima.

(RTS)


Ostavite komentar