Radnici Klinike „Laza Lazarević“ predali zahtev Vladi za razrešenje direktorke

Kako prenosi Tanjug, radnici su primljeni na razgovor u Vladu Srbije.

Pre toga, medicinski tehničar Goran Mladenović obratio se okupljenima ispred Klinike „Dr Laza Lazarević i rekao da je Stašević Karličićeva uručila zaposlenima pet otkaznih ugovora, preko 70 disciplinskih postupaka, kao i razmeštanja iz jedne organizacione celine u drugu.

„Imamo kažnjavanje radnika, imamo poniženja, imamo nepristojan rečnik od osobe za koju smatramo da bi trebala da bude primer, jer rukovodi jednom humanom ustanovom“, naveo je Mladenović.

Ukazao je da je zahtev radnika da otpočnu pregovori i dodao da „radnici ne protestuju zato što su obesni, već zato što postoji problem, problem koji nažalost niko ne rešava i problem od koga ne možemo odustati“.

Prema rečima Mladenovića, ukoliko se ne ispune zahtevi radnika, oni će stupiti u štrajk glađu i žeđu ili će blokirati Kliniku „Dr Laza Lazarević“.

Specijalista psihijatrije Anita Milanović je istakla da je Ministarstvo zdravlja predložilo Vladi Srbije smenu Stašević Karličićeve nekoliko puta, prvi put u novembru 2022. godine, a zatim u aprilu kada je ministarka zdravlja Danica Grujičić takođe podnela zahtev za razrešenje direktorke.

Oni su se nakon okupljanja kod Klinike „Dr Laza Lazarević“ prošetali Višegradskom ulicom i Ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije.

(RTS)


Ostavite komentar