Radna grupa za Memorijalni centar u OŠ „Vladislav Ribnikar“ – podržana inicijativa za proglašenje dana žrtava masovnih ubistava

Sastanku je prisustvovala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović koja je pružila podršku i istakla da će Radna grupa preporuke i mere Multidisciplinarnog tima da implementira i sprovede kroz svoje resore i da ih predloži Vladi.

Kako je istakla, važno je razvijanje i negovanje kulture sećanja.

Radna grupa je podržala inicijativu Viktiolškog društva Srbije da se 3. maj proglasi danom sećanja na žrtve masovnih ubistava, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je usvojen konačan tekst Poslovnika o radu, kojim su definisane aktivnosti koje će se u narednom periodu sprovoditi.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kome su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici ogranizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

(RTS)