Pronađeno još 738 iregularnih migranata u Srbiji

U nastavku akcije na suzbijanju iregularnih migracija, policija je na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i Pirota pronašla 738 iregularnih migranata, saopštio je MUP.

Policija je danas kontrolisala 32 objekta, kao i 5.096 vozila, a tom prilikom je samo na teritoriji Policijske uprave Kikinda kontrolom objekata i prostora u kojima su boravili iregularni migranti pronašla i oduzela ukupno 87 stranih pasoša i šest ličnih karata.

Takođe, protiv sedam iregularnih migranata podnete su prekršajne prijave po Zakonu o graničnoj kontroli, dok je protiv dva lica nadležnom tužilaštvu u Pirotu podneta krivična prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati sve policijske snage u ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija kako bi se stanovništvo osećalo još bezbednije i sigurnije, ističe se u saopštenju.

Ranije danas, mađarska policija je saopštila da je, prvi put od početka godine, tokom 24 sata privela samo jednog migranta u županiji Čongrad-Čanad, u zoni mađarsko-srpske granice.

(RTS)


Ostavite komentar