Profesorka Nadežda Basara od 5. juna leči pacijente iz regiona

Profesorka Basara će počev od 5. juna ambulantno dijagnostikovati i lečiti onkološke i hematološke bolesti kod pacijenata iz Crne Gore, Srbije i sa celog Balkana.

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Podgorice, profesorka doktorka Basara će preko mejla klinike davati svoje mišljenje.

Basara je prethodno bila dugogodišnja direktorka odeljenja za internu medicinu u bolnici „Sveti Franja“ u nemačkom gradu Flensburgu.

Uža specijalnost prof. dr Nadežde Basare su matične ćelije i njihova transplantacija. U poslednjih deset godina uspešnost preživljavanja pacijenata, dve godine po transplantaciji, kod prof Basare je najviša u svetu – čak 88 odsto.

O izuzetnom naučnom statusu i istaknutoj poziciji prof dr Nadežde Basare u akademskim krugovima svedoči i to da je profesorka Basara ispituje studente kao predsednik komisije na završnom ispitu iz medicine na Univerzitetu u Kilu i lekare na specijalističkom ispitu iz hematoonkologije.

Dr Basara je i mentor doktorantima i gostujući profesor na Medicinskim fakultetima u Beogradu i Nišu.

Basara je jedina doktorka odlikovana najvišim ordenom u istoriji Srpske Pravoslavne Crkve za humanost i zasluge u lečenju, Ordenom Sv. Save Drugog Reda, kao i najvišim odlikovanjem za zasluge u lečenju, Malteškog reda Nemačke.

(RTS)