Prevrnut traktor, uništena ćumurana – meštani prokupačkog sela sumnjaju da im neko namerno uništava imovinu

Saša Stojanović iz prokupačkog sela Klisurice, traktor sa punom prikolicom drva, parkirao je pored puta, kao i mnogo puta do tada, sa namerom da ih narednog dana isporuči kupcu u Prokuplju.

U toku noći, traktor sa drvima zatekao je prevrnut u jarku pored puta, 200 do 300 metara dalje od mesta gde ga je ostavio.

Sumnja da je u toku noći neko namerno otkočio traktor i nakon vožnje ga usmerio ka jarku.

„Nije moguće da traktor ide 200 metara a da neko ne upravlja. Ja sam ubacio traktor u prvu, sporu brzinu, obezbedio sa dva metraška drva ispod prikolice kod zadnjih točkova pa je nemoguće bilo da traktor krene. I da je izbacio sam, drva bi ga držala, pošto je prikolica bila bezbedna“, priča Saša Stojanović.

Kaže da je bila policija i da su mu rekli da tuži N. N. lice.

„Ja sam tražio da se uzmu otisci, jer je traktor vožen 200 do 300 metara. Kažu da to nije u njihovoj nadležnosti“, rekao je Saša. 

Ovo nije prvi put da je Stojanoviću pričinjena šteta, a kako kažu i ostali meštani, one su sve češće.

Saši je u kratkom periodu polomljena i ćumurana, bilo je više pokušaja onesposobljavanja istog traktora.

„Celo selo i okolina bruje o tome. Saša, zvani Trša, nažalost uvek je oštećen, nikom nije učinio neko zlo, uvek pomogne. Čuo sam skoro da su mu rušili ćumuranu, već su mu i priznali ko su počinioci. Posle toga, pojavili su se neki snimci kako se hvale da mu sipaju neki pesak u rezervoar. Triput čovek popravlja traktor, decu ima maloletnu, školuje ih od te ćumurane i od drva“, kaže Dejan Milenković.

RTS se obratio policiji u Prokuplju, ali u MUP-u Srbije, međutim, još nema odgovora da li su pronađeni počinioci.

(RTS)