Predsednik obišao renoviranu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici

Đaci škole “Svetislav Golubović Mitraljeta” izveli su dramski i kulturno-umetnički program.

„U školi će vam biti super, imaćete drugare, ali morate da učite i da budete vredni da biste mogli da budete sve što poželite, sportisti, predsednici“, rekao je Vučić nakon svečanosti priređene povodom početka školske godine, a tokom obilaska prva četiri razreda i razgovora sa prvacima i njihovim učiteljima.

„Budite od danas vredni da se svi vama ponose“, poručio je predsednik prvacima.

Učenici i učitelji su izrazili zadovoljstvo novim izgledom škole i uslovima za učenje.

Predsednik je podsetio da je u tu školu uloženo 3,5 miliona evra i naglasio da mu izgleda da je danas sve mnogo lepše nego kada je on išao u školu.

Naglasio je da je srećan što vidi entuzijazam nastavnika i učitelja da uče i vaspitavaju decu.

Sa predsednikom su prvake obišli i ministarka Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, kao i čelnici opštine Zemun.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije.

Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara bez PDV-a.

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada. Učenici „Mitraljete“ zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike