Potpisani ugovori sa dobitnicama stanova u drugom izvlačenju „Uzmi račun i pobedi“

Ministar Mali je ugovore potpisao sa Milicom Marković iz Kragujevca, dobitnicom jednoiposobnog stana u naselju „Zemunske kapije“, kao i sa Vesnom Dotlić iz Pančeva, koja je dobila dvosobni stan u istom naselju.

Mali je čestitao dobitnicama i poželeo im puno sreće i lepih trenutaka u novim stanovima, ocenjujući da je nagrada otišla u prave ruke, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Istakao je i da se kroz nagradnu igru pokazalo da se „snovi u Srbiji ispunjavaju“, ali i koliko je važna zajednička borba protiv sive ekonomije.

„Prema podacima koje imamo, 76 odsto građana Srbije podržava borbu protiv sive ekonomije i to je veoma važno“, rekao je Mali.

Dodao je i da aplikaciju „Uzmi račun i pobedi“ danas aktivno koristi milion građana Srbije.

„To su veoma važni podaci, ali upravo je naša namera i bila da kroz ovu nagradnu igru razvijemo svest građana Srbije o tome koliko je važno da se uzme fiskalni račun i koliko je bitno da gradimo jednu uređenu, pristojnu Srbiju“, rekao je Mali.

Podsećajući da je juče usvojen budžet Republike Srbije za narednu godinu i da se ide sa povećanjem plata, penzija, minimalnih zarada, sa velikim projektima u infrastrukturi koji menjaju Srbiju, istakao je da je osnova svega toga jedan jedini račun koji svako treba da uzme prilikom kupovine.

Prema njegovim rečima, kroz taj fiskalni račun imamo novca u budžetu upravo za te namene.

„Kada ne uzmemo račun, korist ima pojedinac i svi gube, ali ako ga uzme cela Srbija, svi mi imamo koristi od toga i to je pravi i jedini način da gradimo uspešnu zemlju i da našoj deci ostavimo nešto potpuno drugačije“, rekao je ministar.

Zato se, kako je naveo, nastavlja sa nagradnom igrom i aktivnostima koje su vezane za podizanje svesti građana Srbije vezane za borbu protiv sive ekonomije.

Ministar je istakao i da će u narednom periodu biti organizovano izvlačenje dobitnika za još šest stanova.

Marković: Nikada se ne zna iza kog ćoška vas čeka sreća

Dobitnica jednoiposobnog stana Milica Marković se zahvalila Vladi Republike Srbije, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, navodeći da je i dalje jako uzbuđena i da joj sve deluje neverovatno.

Svima je preporučila da igraju nagradnu igru i da uzimaju račune jer, kako kaže, nikada se ne zna iza kog ćoška vas čeka sreća.

„Trebaće mi još malo vremena da se slegnu utisci. Ovo je nešto što se dešava jako retko, pa ako se desi nekome koga poznajete, a kamoli vama, to je šokantno i za nevericu“, kaže Markovićeva dodajući da je sugrađani prepoznaju i čestitaju.

Dotlić: Poslala sam 452 računa, sreću donela kesa čokolada

I Vesna Dotlić kaže da se utisci još sležu.

„Presećna sam. Igram već godinu i po dana i evo došao je momenat da sam ja jedan od dobitnika prelepog stana. To je sve zahvaljujući našoj vlasti i ljudima koji su organizatori nagradne igre“, rekla je Dotlić i dodaje da sreća uvek dođe.

Kaže da i dalje igra nagradnu igru i da ne odustaje, a o tome šta će sa novim stanom odlučiće sa suprugom i troje dece.

„Poslala sam 452 računa, a sreću mi je doneo račun koji sam uzela 15. oktobra, ukucala ga 16. a koji je izvučen 21. oktobra. Neverovatno, sve u istoj nedelji“, rekla je Dotlićeva i dodala da joj je sreću donela kesa čokolada od kilogram koju je tada odmah poklonila.

Što se tiče nagradnog fonda, ukupno će biti podeljeno deset stanova u Beogradu: šest u naselju „Zemunske kapije“ i četiri u Bloku 63 na Novom Beogradu. Dva izvlačenja su završena, izvučeni su dobitnici četiri stana, i sada su ostala još tri izvlačenja i još šest stanova. Poslednje izvlačenje će biti održano u subotu, 11. novembra 2023. godine. Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 1.682.035,07 evra.

(RTS)


Ostavite komentar