Poslednji dan Sajma turizma, zbog čega ne smete zaobići Halu 4

Na sajam turizma se uvek dolazi sa nekim kecom u rukavu. Vojvodina predstavlja novu Vinsku fruškogorsku šetnju dugu sedam i po kilometara.

“To je jedna inspirativna hedonistička šetnja po padinama Fruške gore u opštini Irig gde će posetioci moći da degustiraju vina iz 13 prestižnih fruškogorskih vinarija i uživaju u gastronomskim specijalitetima“, kaže Jelena Malešev iz Turističke organizacije Vojvodine.

Opština Kučevo predstavlja svoja etno-domaćinstava. Razvoj turizma bi mogao da spreči iseljavanje mladih sa istoka zemlje. Atrakcija tog kraja je i zlatonosni Pek.

Aleksandar Ilić iz TO Kučevo objašnjava da se tamo bave demonstracijom tradicionalnog ispiranja zlata.

Na pitanje mogu li turisti da ispiraju zlato i to što nađu da nose kući, odgovara da ne mogu baš da nose kući, ali mogu da ostave u pećini Ravništak i da dođu dogodine da provere da li je još tu.

U Vrnjačkoj Banji 50 manifestacija ove godine

Vrnjačka Banja predstavlja ovogodišnji kalendar manifestacija.

“To je najčešće pitanje ovih dana na sajmu jer upravo na osnovu tih datuma oni rezervišu svoj odmor kod nas“, ukazuje Mina Stanojević iz TO Vrnjačka Banja.

Poznato po proizvodnji maline, Arilje sve više to naše crveno zlato izvozi kao finalni proizvod od koga se mnogo više zarađuje. Tu su sokovi, džemovi i različiti čokoladni proizvodi. Tokom leta, u Arilju se organizuje jedinstven festival u zemlji – Arlem.

“Tokom 15 dana možete uživati u klasičnoj muzici, svuda i na svakom mestu u jednoj maloj sredini poput Arilja“, kaže Slavica Jovešević iz TO Arilje.

Šta je u fokusu na Zlatiboru

Zlatibor kao najveća turistička zvezda zapadne Srbije predstavlja projekte koji će je učiniti evropskom zvezdom.

“U fokusu je sportski park sa 25 fudbalskih igrališta koji se grade po Uefinim i Fifinim standardima, predstavljamo gondolu koja će povezati vrh Tornika i Pribojsku banju, koncept uređenja Ribničkog jezera sa golf terenima“, ističe Vladimir Živanović iz TO Zlatibor.

Svaki novi projekat dovodi još gostiju u Beograd

Slika Beograda se iz dana u dan menja, a u naredne tri godine te će promene biti još veće.

“Ovo je dinamičan grad koji se toliko brzo menja da vi morate da štampate nove publikacije na svakih šest meseci, tako da ja uvek apelujem na gradske oce da mi ostave još malo novca za štampanje materijala jer nikad ne znate šta će biti gotovo. Svaki novi projekat Beograda ili Srbije nama dovede još gostiju“, kaže Miodrag Popović iz TO Beograd.

Tradicinalna vikend gužva na sajmu turizma u Beogradu ove je godine više nego ranije upotpunila velika buka. Na sve strane orkestri, muzičke grupe, solisti.

(RTS)