Posle eksplozije, stanari zgrade u Smederevu mole za pomoć – na pozive im niko ne odgovara

Razmere štete od eksplozije vidljive su tek kada se uđe u zgradu u Smederevu, u kojoj je u četvrtak vlasnik jednog stana aktivirao eksploziv. U hodnicima su šut i staklo. Vidi se unutrašnjost gotovo svakog stana.

Struje nema, a svetlost dolazi jedino sa vrha zgrade, pošto više nema ni krova. Popucale su i cevi, pa je neke od stanova oštetila voda.

“Da se gradonačelnik nije obratio, da se niko iz gradske uprave nije obratio, da iz gradskog stambenog niko neće da dođe da počisti. Mi ćemo da počistimo, to je naša kuća. Mi ćemo da počistmo, ali ne mogu svi da okreću leđa i ne mogu svi da prebacuju lopticu od jednog do drugog“, kaže stanarka Aleksandra Luković.

I zvali su i pisali gradskoj upravi i javnim službama u Smederevu, ali odgovor nisu dobili. Mole za novčanu pomoć da otklone štetu.

“Izlazio je sudski veštak jutros, čekamo njegov izveštaj da li je zgrada bezbedna da se stanari vrate u objekat, da bi mogli da krenu da raščišćavaju i da sređuju, da čiste svoje stanove i samu zgradu, pre svega krov“, rekla je profesionalna upravnica Biljana Đokić.

Iz gradske uprave su za RTS rekli da rade na organizovanju pomoći stanarima.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike