Poljoprivrednici nastavljaju proteste širom Srbije

Poljoprivrednici su traktorima formirali kolone na putevima, organizovali protestnu vožnju ili blokirali saobraćaj.

Kolona traktora je ostala celu noć, i dalje su na Ibarskoj magistrali, a policija i dalje ne dozvoljava ulazak u Kraljevo. Najavljeno je da će im se pridružiti članovi Udruženja Nadibar koji će oko 11 krenuti iz Roćevića.

Udruženje poljoprivrednika Subotice organizovalo je juče protestnu vožnju traktorima kroz centar grada. Prenoćili su parkirani u centru garada, bez blokade saobraćaja. Najavili su da će danas prepodne zatvoriti ulicu u kojoj su parkirani na sat vremena.

I u Bogatići i Požarevcu i dalje blokada.

Protesti poljoprivrednika započeli su juče, nakon što su predstavnici više poljoprivrednih udruženja u ponedeljak razgovarali u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

Prema onome što su poljoprivrednici ranije saopštavali, tražili su, između ostalog, da se utvrdi minimalna otkupna cena mleka od 78 dinara po litru plus PDV, zatim subvencije po hektaru od minimum 35.000 dinara, premije za mleko 20 dinara po litru, umanjenje akcize na dizel-gorivo.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike