Poljoprivrednici koji protestuju dolaze na sastanak sa premijerkom

Protestne vožnje subotičkih poljoprivrednika se nastavljaju na zapadnoj obilaznici oko Subotice.

Od 10 do 16 časova traktorima će se povremeno zaustavljati saobraćaj kod Bikovačke petlje na „ipsilon“ kraku auto-puta koji povezuje saobraćajnicu Novi Sad–Horgoš i granični prelaz Kelebija.

Usporena vožnja kroz kružni tok traje oko sat vremena, a potom se zaustavljena vozila propuštaju. 

U međuvremenu mogu da prođu interventna i vozila Hitne pomoći, kao i autobusi sa malom decom i vozila sa bolesnim osobama.

U Novom Sadu protestna vožnja kod Rafinerije, čeka se ishod sastanka

Poljoprivrednici koji deveti dan protestuju u Novom Sadu, odustali su od najavljene blokade Temerinskog mosta, ali su umesto toga u 10.00 sati započeli protestnu vožnju u kružnom toku kod Rafinerije nafte na ulazu u grad.

I novosadski poljoprivrednici čekaju ishod sastanka svojih predstavnika i premijerke Ane Brnabić. Organizacije poljoprivrednika na sastanak šalju osam predstavnika.

Da odu na sastanak u Beogradu, poljoprivrednici su se odlučili nakon sastanka koji je sinoć održan u Staroj Pazovi, a nakon telefonskog razgovora sa premijerkom. 

Kažu da su premijerki preneli da je tenzija među paorima velika i da svakoga trenutka može eskalirati.

Kako najavljuju, na današnjem sastanku neće biti donesene odluke, već će se samo utvrditi okviri budućih pregovora. Ističu da će od toga će zavisiti i budućnost protesta.

Poljoprivrednici protestuju već devet dana, a zatražili su da im se potvrdi da će na pumpama imati dizel bez akciza ističući da je to uslov za počinjanje razgovora u Ministarstvu.

(RTS)


Ostavite komentar