Poljoprivrednici dolaze na sastanak sa premijerkom, protesti nastavljeni u Novom Sadu i Subotici

Poljoprivrednici koji deveti dan protestuju u Novom Sadu jutros su, u znak protesta, sporo vozili u kružnom toku kod Rafinerije nafte na ulazu u grad, a od 12.00 do 15.00 časova planiraju da blokiraju Temerinski most.

Poljoprivrednici čekaju ishod sastanka svojih predstavnika i premijerke Ane Brnabić u Beogradu. Organizacije poljoprivrednika na sastanak šalju osam predstavnika.

Da odu na sastanak u Beogradu, poljoprivrednici su se odlučili nakon sastanka koji je sinoć održan u Staroj Pazovi, a nakon telefonskog razgovora sa premijerkom.

Kažu da su premijerki preneli da je tenzija među paorima velika i da svakoga trenutka može eskalirati.

Kako najavljuju, na današnjem sastanku neće biti donesene odluke, već će se samo utvrditi okviri budućih pregovora. Ističu da će od toga će zavisiti i budućnost protesta.

Protestne vožnje i u Subotici

Nastavljaju se i protestne vožnje subotičkih poljoprivrednika na zapadnoj obilaznici oko Subotice.

Od 10.00 do 16.00 časova traktorima će se povremeno zaustavljati saobraćaj kod Bikovačke petlje na „ipsilon“ kraku auto-puta koji povezuje saobraćajnicu Novi Sad–Horgoš i granični prelaz Kelebija.

Usporena vožnja kroz kružni tok traje oko sat vremena, a potom se zaustavljena vozila propuštaju. 

U međuvremenu mogu da prođu interventna i vozila Hitne pomoći, kao i autobusi sa malom decom i vozila sa bolesnim osobama.

Poljoprivrednici protestuju već devet dana, a zatražili su da im se potvrdi da će na pumpama imati dizel bez akciza ističući da je to uslov za počinjanje razgovora u Ministarstvu.

(RTS)


Ostavite komentar