Početna cena oko dva miliona dinara, ko su zvezde e-licitacije

Poluge investicionog zlata, ukupno 12 grama, lančić i minđuše poznatog brenda „Hermes“, davno zaboravljeni koferi na aerodromu koje niko nije tražio, a koji možda kriju neki vredan predmet. To je samo deo ponude na elektronskoj licitaciji.

„Zvezde ove licitacije, kao najčešće i prethodnih su muški ručni časovnici ili ženski koji dobijaju vrednost, čak neki put i preko svoje tržišne vrednosti. Komisija procenjuje vrednost tog časovnika ili ostale robe, utvrđuje njegovu originalnost, kvalitet, koliko je korišćen, da li jeste ili nije, prikuplja dokumentaciju, na osnovu toga formira početnu cenu“, objašnjava Božidar Đurić iz carinarnice „Beograd“

Koliku cenu mogu dostići ručni satovi

Sa nestrpljenjem se iščekuje da li će se i za koliko izlicitirati muški Hublot ponuđen po početnoj ceni od milion i 890.000 dinara i ženski ručni sat optočen dijamantima za koji se krenulo od milion i 640.000 dinara.

Ko zna, možda se obore neki raniji rekordi. Interesovanja ne manjka, jer su elektronske licitacije bez fizičkog prisustva omogućile najširem krugu kupaca da učestvuju.

Ipak, ostaje žal za starim vremenima kada su se kupci sučeljavali u istom prostoru.

„Tu je dolazilo i do interesantnih scena i do neke atmosfere usijanja, pretnji, galame, smeha, bila je interaktivna licitacija“, podseća Đurić.

Prošle godine održano je 95 licitacija odakle se u budžet slilo 166 miliona dinara.

(RTS)


Ostavite komentar